Jak se zbavit ledu v mrazáku na dlouhou dobu: rozpočtově příznivé způsoby boje proti ledu

Mraznička se pravidelně pokrývá silnou krustou ledu, takže je třeba ji pravidelně odmrazovat. Pokud se tak neděje, chladnička pracuje hůře a spotřebovává více elektřiny. Existuje několik domácích triků, jak snížit množství ledu a prodloužit dobu mezi jednotlivými odmrazováními.

Především se vyplatí používat k ošetření jedlou sodu. Přípravek se používá poté, co je mraznička zbavena ledu a stěny jsou umyté a důkladně vysušené. Rozpusťte několik lžic přípravku v malém množství vody a poté koncentrovaným roztokem vytřete vnitřek mrazničky.

Dalším účinným prostředkem je glycerin. Lze jej aplikovat v čisté formě, aniž byste jej čímkoli ředili. Přípravek vytváří na povrchu stěn mastný film, který zabraňuje namrzání ledu. Samozřejmě, že po nějaké době účinek zmizí, ale míra namrzání mrazničky se výrazně sníží.

Glycerin lze nahradit jakýmikoliv přírodními tuky, například kokosovým olejem nebo sprejem na vaření. Po tomto ošetření bude doba do další tvorby námrazy mnohem delší.

Pokud se led tvoří příliš rychle, je vhodné zkontrolovat těsnost dveří mrazničky. Pokud je v nich byť jen malá mezera, dochází v prostoru ke kondenzaci vodní páry, což vede k rychlejší tvorbě námrazy. Aby se dveře těsněji zavíraly, doporučuje se instalovat chladničku s mírným náklonem dozadu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život