Červený kaviár zakoupený v metru nebo z ruky za podezřele nízkou cenu může být zdraví nebezpečný. Varoval před tím Alexej Koitov, předseda ruského svazu spotřebitelů.
Upozornil, že oblíbená cena dva až tři tisíce rublů za kilogram na spontánních trzích by měla kupující varovat. Skutečně kvalitní kaviár nemůže stát tak levně. Za takovými nabídkami se často skrývá falšovaný kaviár vyrobený z levných surovin za použití barviv a zahušťovadel.
Hrozí, že dovolenou strávíte na nemocničním lůžku, když jste ušetřili pár tisíc, poznamenal Koytov.
Odborník důrazně doporučuje nakupovat kaviár pouze v oficiálních prodejnách, kde si můžete zkontrolovat doklady a původ zboží. Při nákupu je třeba pečlivě prostudovat obal. Nepoctiví výrobci mohou používat drobné písmo, nejednoznačné názvy nebo napodobovat design známých značek, aby uvedli kupujícího v omyl.

